Camping quiberon domisilami sur facebook

Camping sur la presqu'île de quiberon, bienvenue dans le morbihan en bretagne sud

Ontdekken

Belle-Île, 45 min. met de boot.

Een "Sterre op zee":
in slechts 45 minuten met de boot bent u op het grootste Bretonse eiland (9 km breed bij 20 km lang), in de hoofstad Le Palais, verborgen achter de citadel van Vauban, of in de kleine, bloemrijke vissershaven van Sauzon.
De kleurige valleien, de kwetsbare duinen en de kleine kreekjes van Belle-Ile "la bien nommée" inspireerden Alexandre Dumas, Monet, Sarah Bernhardt en vele anderen...
De pendelbus vanaf de Parking du Sémaphore, op 500 m van camping*** DO MI SI LA MI brengt u om de 20 minuten naar de pont.

www.belle-ile.com

 

Houat, opmerkelijk eiland op 50 min. met de boot.

Op 14 km voor de kust van Quiberon, van haar tweelingzus Hoëdic gescheiden door 8 km blauwe golven, ligt Houat, een vreedzaam eiland zonder motorvoertuigen (die er ook nooit toegestaan zijn geweest).
Port-Saint-Gildas, het vissersdorp, is het vertrekpunt van uw wandeltochten tussen de zachte witte zandstranden en de geradbraakte kliffen.
Net als in de eerste Keltische lentes onthullen het tapijt van paarde heide en de grasvelden met kleine, sierlijke bloempjes u de originele betekenis van geluiden, geuren, kleuren...

Houat is bijzonder charmant met de kleine kreekjes, het dorp met de wite huizen en de smalle straatjes.

www.iles-du-ponant.com/ile-de-houat

 

Hoëdic, 70 min. met de boot.

In drie uur hebt u de granietsplinter die Hoëdic (klein eendje, in het Bretons) heet doorkruist.
HOUAT en HOËDIC, de twee kleine zusjes. Nergens anders vindt u deze sfeer van rust, sereniteit, authenticiteit, magie.
Op Houat en Hoedic zijn motorvoertuigen verboden.

www.hoedic.net

 

Auray en de haven van St Goustan, op 25 km van Quiberon.

Met het belangrijke natuurlijke, historische en architecturale erfgoed van de stad Auray moet u beslist kennismaken. De thema’s in het menu hiernaast zijn een uitnodiging tot een tocht door de historische wijken (St-Goustan, Kerléano, La Gare...) of de natuurlijke bezienswaardigheden (La Petite Forêt, le Vallon du Reclus...).

www.auray-tourisme.com

 

Vannes, historische stad op 45 km van Quiberon.

Vannes is meer dan 2000 jaar geleden ontstaan diep in de Golfe du Morbihan en toont tegenwoordig de contrasterende tekenen van zijn ontwikkeling, die lang gebaseerd is geweest op een winstgevende zeehandel. Langs de smalle straatjes en rond de pleinen vindt u verschillende sferen in deze historisch zeer beladen stad…

www.tourisme-vannes.com

 

Carnac en de menhirs op 20 km van Quiberon.

Carnac ligt aan de baai van Quiberon, vlak bij de Golfe du Morbihan op 10 km van de weg Vannes – Lorient. Het is een echte toeristenstad met vele faciliteiten en diensten… Er zijn vele menhirs te bewondern: Kerzerho, Sainte Barbe, Le vieux Moulin, Le menec, Kermario, Kerlescan en de petit Menec…

www.ot-carnac.fr

 

Lorient en de citadel van Port Louis, op 55 km van Quiberon.

De citadel van Port Louis is zeer goed bewaard gebleven en werd gebouwd vanaf 1591 onder leiding van Cristobal de Rojas. Vanaf de versterkingen heeft u een uniek uitzicht over de haven van Lorient.
Bezoek de Cité de la voile Eric Tabarly, ga aan boord van "La Thalassa", ontdek het onderzeemuseum…

www.lorient-tourisme.fr

 

De Golfe du Morbihan , excursies vanaf Quiberon.

De Golfe du Morbihan is het centrum van één van de belangrijkste concentratie megalieten ter wereld. De eilanden, de hele kust, de bossen en de heidevelden in het achterland verbergen talrijke menhirs, dolmens en tumulus.

www.golfedumorbihan.fr

 

 

Plouharnel, op 15 km van Quiberon.

Bloemrijk dorp met kapellen en fonteinen in plaatselijke stijl.  Bezoek de abdij van de nonnen en monniken van Kergonan.

www.plouharnel.fr

 

 

La Gacilly, op 100 km van Quiberon.

Geboortegrond van Yves Rocher.
Het grootste fotofestival in de openlucht van Frankrijk: fotografen van internationale reputatie zijn aanwezig om deel te nemen aan deze nieuwe editie. U kunt hun talent overal, in de straten, de tuinen en aan de muren van La Gacilly bewonderen.

www.paysdelagacilly.com